Hoe begin je aan een goed huidverzorgingsroutine?

BLOG

Hoe begin je aan een goed huidverzorgingsroutine?

Heb jij ook ineens zoveel last van onzuiverheden na al die feestjes met lekker eten?

Ongezond eten, wat te veel eten dan je normaal doet, meer vettigere dingen eten, te moe om je voor het slapen gaan te reinigen, te weinig slaap, zijn allemaal oorzaken van onzuiverheden.

Ik heb er ook meer last van nu, na een zalige nieuwjaarsnacht was ik ook te moe om mijn huid nog te reinigen voor ik ging slapen. En dat is echt allemaal oke!

Maar nu die feestjes allemaal voorbij zijn (hopelijk), hebben we terug wat meer ruimte om onze huid en lichaam te verzorgen.

En ik ga je een paar haalbare tips geven, want eerlijk, niemand is perfect en dat hoeft ook helemaal niet.

Stap per stap zorg je ervoor dat je dit langer volhoudt en er verslaafd aan wordt :p?

Wist je dat reinigen de belangrijkste stap is voor een goede huidverzorging?


Waarom moet je je huid dan met een aangepaste reiniging wassen?

's Ochtends is het belangrijk om je huid goed te reinigen, omdat je huid zich 's nachts heeft herstelt en er dus afvalstoffen op je bovenste huidlaag zijn vrijgekomen. Als je je huid niet eerst reinigt voor je een crème aanbrengt, dan zal je crème je huid niet hydrateren of beschermen. En je gaat je afvalstoffen hydrateren ipv van je diepere huidlagen.

Reinig daarom dus elke ochtend, liefst nadat je je tanden hebt gepoetst. Want er kunnen stoffen in je tandpasta zitten die ervoor zorgen dat je huid meer uitdroogt.

's Avonds moet je ook zeker je huid heel goed reinigen, liefst zelfs 2x na elkaar! Ale, 2x Sophie das wel veel eh, hoor ik u denken... Ja en toch is dat heel belangrijk dat je 's avonds je huid 2x na elkaar reinigt, en ja ook als je GEEN make-up draagt... Overdag zijn we veel in aanraking gekomen met vervuilde lucht, make-up, blauw licht van je pc of telefoon, je komt eens met je handen in je gezicht, zonder dat je er bij stil staat komen al die afvalstoffen en vuiligheid op je huid te liggen.

Als je je huid dan niet gaat reinigen en je geen crème smeert of enkel crème smeert, dan ga je je poriën verstoppen en kunnen er ontstekingen ontstaan. Wat we natuurlijk niet willen. 

Als je niet reinigt, maar je smeert wel een heel goede verstevigende crème, dan gaat je crème ook NIET voor het gewenste resultaat zorgen. Omdat die door al het vuil op je huid niet kan doordringen. En smeer je eigenlijk voor niets.

Gebruik je nog niets van producten?

  • Start dan als eerste met je huid ‘s avonds te reinigen, zodat je zeker al het vuil van je huid hebt
  • Begin dan met 1x te reinigen
  • Breng daarna je crème aan
  • Zodra je dit onder de knie hebt, kan je ‘s ochtends reinigen toevoegen, lukt dit ook?
  • Probeer dan ‘s avonds 2x achter elkaar te reinigen, zodat je je huid in de diepere huidlagen ook goed reinigt.
  • Lukt dit na enkele weken/maanden goed, dan kan je een product zoals oogcrème of serum toevoegen aan je reinigingsroutine.